Geplaatst op 30 juli 2016 door Johannetta in , , , .

Wat zijn de plannen van de UniCarib instellingen in de nabije toekomst? Hieronder een korte samenvatting van de meest recente ontwikkelingen.

Uoc logo copy    ipa_150   UA-Logo

De drie instellingen zijn al enige tijd bezig met het omzetten naar de eigen elektronische leeromgevingen en context van de opleidingen die in het kader van Maestro Kompas door de Hogeschool Utrecht blended zijn ontwikkeld . Zo werken UA en IPA, deels gezamenlijk, aan verschillende lerarenopleidingen. Het gaat daarbij om de Bachelor lerarenopleidingen wiskunde, biologie, omgangskunde en zorg en welzijn. Deze opleidingen zullen nog niet in het komend academisch jaar blended worden uitgevoerd. IPA zal zich qua uitvoering van blended opleidingen vooral nog bezighouden met het afronden van de lerarenopleiding voor primair onderwijs voor leerkrachten op St Eustatius.

De UoC wil in het studiejaar 2016-2017 bij voldoende belangstelling starten met de blended Bachelor lerarenopleiding techniek en met een blended variant van de LOFO op Bonaire. Ook zal bij voldoende belangstelling in de loop van het studiejaar weer een nieuwe blended cursus Pedagogisch Getuigschrift beginnen. Ook overweegt men om de blended Bachelor lerarenopleiding voor Nederlands en Engels aan te bieden bij voldoende deelnemers.

Binnen de instellingen wordt verder beleid ontwikkeld met betrekking tot blended en online lesgeven. Voor UA hoort daar ook een definitieve keuze voor een digitale leeromgeving bij. Daarnaast zijn de instellingen gezamenlijk betrokken bij het opzetten van het portal voor Unicarib, waarbij het uiteindelijk de bedoeling is dat de instellingen middels deze portal toegang kunnen krijgen tot elkaars electronische leeromgevingen. Het is de bedoeling dat dit in de komende maanden een meer actief karakter gaat krijgen. De coördinatie hiervan ligt bij UoC.

UA is in samenwerking met de overheid van Aruba en het United Nations Development Program bezig met het opzetten van een online knowledge platform voor sustainable development gericht op de SIDS (Small Island Development States). Dit platform zal bij de UA geplaatst worden en door de UA gemanaged en gevoed worden met nieuwe kennisproducten. Dit zal ook weer positieve invloed kunnen hebben op de verdere UniCaribontwikkelingen.