Geplaatst op 2 maart 2015 door Johannetta in , , , .

In december 2014 zijn de eerste twee leraren afgestudeerd in het kader van Maestro Kompas. Het gaat om Imran Samuel van St. Eustatius, die via afstandsonderwijs een opleiding bij de University of West Florida heeft gedaan om naast zijn eerder behaalde ICT Bachelor een lerarenbevoegdheid te verkrijgen en Hyacinthia Pourier, die als kleuterleidster een verkort LOFO traject heeft afgerond bij University of Curacao.

Bijzonder is dat beiden de smaak zo te pakken hebben dat ze verder willen studeren om een Master te behalen. Imran wil verder gaan om een Master degree of Education te behalen en Hyacinthia zou heel graag de Master SEN doen, hoewel ze eerst nog haar tijd wil besteden aan het verder ontwikkelen van haar lessen in groep 5.

Daarnaast IMG_0865wil Cynthia zich meer verdiepen in haar nieuwe uitdaging: het Activ board dat ze onlangs heeft gekregen in haar klas. Daar is ze helemaal enthousiast over, aangestoken door het enthousiasme van de leerlingen.

Zo had ze laatst een les over orkanen en kon ze de kinderen Youtube filmpjes laten zien van Bonaire tijdens Omar. Ze merkt dat de kinderen zoveel meer leren als je meteen kunt laten zien waarover je spreekt. Iedere dag komen de kinderen de klas in en melden zich aan op Parnassys: dan is hun wereld open en kunnen de lessen beginnen.

En dan te bedenken dat ze vorig jaar nog niets van technologie wilde weten. Ze geeft aan dat ze de Cynthia van drie jaar geleden nu niet meer herkent. Toen las ze meestal romannetjes en nu leest ze graag boeken over onderwijs omdat ze nog zoveel meer wil leren. Ze is leergieriger geworden en nog meer betrokken bij de school. Zo is ze nu vice-president van de in oprichting zijnde MR op haar school.

Ook Imran voelt zich gegroeid door zijn studie. Hij gaf al les maar nu hij een formele bevoegdheid heeft, voelt hij zich zelfverzekerder en meer compleet als leraar.

Tijdens zijn studie vond hij het vooral interessant om de theorie in de praktijk uit te testen. “Theorie ziet er op papier interessant uit, maar in de klas kan het veel uitdagender zijn. Soms is het grappig, maar soms krijg je onverwachte uitkomsten. Sommige theorieën werken heel goed maar andere zijn complete rampen.

Beiden vinden het een buitenkans dat ze via Maestro Kompas in de gelegenheid werden gesteld om hun studie te doen, hoewel het soms moeilijk was om de tijd tussen werk, gezin en studie goed te verdelen. Ze zijn dankbaar dat ze deze kans hebben gekregen en Imran voegt eraan toe dat hij zijn vaardigheden graag voor zijn eiland en de school wil inzetten.