Geplaatst op 10 augustus 2016 door Johannetta in , .

In een eerder nieuwsbericht informeerden we u al over het verdiepend onderzoek naar de lerarenmobiliteit in Caribisch Nederland. Graag geven we u in dit bericht een korte update over de status van het onderzoek.

In de periode van maandag 6 juni tot en met vrijdag 24 juni heeft alle lesgevend personeel van de po en vo/mbo scholen op Bonaire, Saba en Sint Eustatius de mogelijkheid gehad om deel te nemen aan de enquête. Deze enquête is goed ingevuld; maar liefst 41% van alle docenten uit het po en vo in Caribisch Nederland heeft deelgenomen. De responspercentages zijn vrij gelijkmatig over de eilanden verdeeld (Bonaire 40%, Saba 40%, St Eustatius 44%). Ook tussen de sectoren (po vs vo/mbo) zijn er nauwelijks verschillen in de respons.

Het team van onderzoekers is erg tevreden met deze respons en dankt alle deelgenomen personen. Onder alle deelnemers is een Apple Ipad Air 2 verloot, middels een willekeurige trekking door het ROA Researchcentrum Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) van de Universiteit Maastricht .

De winnaar is Elly den Holder van de Pelikaanschool te Bonaire. Elly (foto) heeft haar Ipad inmiddels ontvangen.

Het team van onderzoekers is momenteel aan de slag met de afronding van de eindrapportage. In het najaar zullen alle scholen die hebben deelgenomen de rapportage ontvangen.

Hebt u vragen over het onderzoek, dan kunt u per e-mail contact opnemen met de onderzoekers via onderzoek-roa-sbe@maastrichtuniversity.nl